Dizajn ambalaže za maslinovo ulje Atena

Kamen, krš i maslinovo ulje.

Velik dio maslinika OPG-a Plenković nalazi se u starogradskom polju pod zaštitom UNESCO-a. Ideja za ime Atena dolazi iz starogrčke mitologije u kojoj je božica Atena darovala maslinu narodu. Stari Grci spremali su ulje u keramičkim posudama - amforama, što je direktno poslužilo kao inspiracija i rješenje za ambalažu. Ulje se puni u keramičke boce koje su izvstan izolator od vanjskih utjecaja, a sve to kako bi potencijalni potrošači okusili komadić povijesti.

Zadatak: Osmisliti dizajn ambalaže za maslinovo ulje Atena. Točnije, dizajn tuljaca.

Razmišljanje: Logotip ne diramo. Etikete su dizajnirane. Na nama je da osmislimo i prilagodimo tuljac postojećoj estetici.

Ideja: Složiti dizajn tuljca u duhu predodređenog dizajna etikete.

Napravili smo ilustracije kipova, polja i uklopili refleksivnu foliju u zlatnoj i zelenoj varijanti kako bi istakli božanstvo i težinu starogrčke tradicije. Za fotografije je zaslužan Vedran Rafael Janić, a za ostatak koncepta - KPR. Pogledajmo rješenja.

Drago nam je što smo bili dio ove slatke priče. Maslinovo ulje smo probali i doista je sjajno! Nismo bili živi za vrijeme starogrčkih bogova pa ne možemo garantirati je li receptura identična, no u krajnjem slučaju, osjetili smo božanstvenost.