M kao Murska Dekla

Kako je priča o brendingu i dizajnu etikete potekla?

S craft pivama u Hrvatskoj svi su već upoznati. Tržište je saturirano, skoro svatko ima svoju pivu, a potrošačima je omogućen najveći izbor još od početka čovječanstva. Otprilike u takvoj klimi, međimurski trio inženjera odlučio se na inovaciju i pripremu domaćeg, međimurskog gina. Nakon godinu i pol dana razvijanja proizvoda, dečki su nam došli s osmišljenim imenom za svoj gin koji je, kako kažu, dobio ime po jednoj od međimurskih legendi. KPR je objeručke prihvatio izazov, i u suradnji s ilustratorom Ivanom Gatarićem krenuo u daljnji razvitak priče. 

Zadatak: Osmisliti kompletan vizualni identitet, dizajn etikete i packaging. 

Razmišljanje: Murska Dekla je duh vode i bilja. Najčešće se pojavljuje u obliku djevojke, a pretvara se u maglu, cvijet ili zvjerčicu. Kako prenijeti njene vrijednosti vizualno atraktivno na bocu gina? 

Ideja: Boca bi trebala dočarati legendu o Murskoj Dekli. Želimo zaigrano i mistično prikazati vezu s prirodom kao najistaknutiji element.

 

 

Logotip se sastoji od stilizirane tipografije, potpisa i dekorativnih elemenata. Stilizirana tipografija nadahnuta je mitološkom pričom o Murskoj Dekli, ali i vintage elementima koji daju dašak klasičnosti i gospodstva u brend identitet.

Sada kad ste upoznati s primarnim i sekundarnim bojama, vrijeme je da vam predstavimo i tipografiju.

Koncept brendinga zasniva se na mitološkoj priči o Murskoj Dekli. Iz proljetne rose rađa se na obalama Mure iz mrazovčeva soka, jasenova cvijeta i rose. Ona je vila, duh vode i bilja. Visoka je i snažna, zagasite puti, plemenita ali i osvetoljubiva.

 

 

Dugu haljinu kiti mahovinom i lišćem. Tiho poput magle neumorno tumara divljinom u nemilosrdnoj borbi protiv nepoštenja i zla, a za stoljetnu borbu priroda ju nagrađuje tajnom recepturom.

 

 

Crtež na prednjoj prozirnoj etiketi oživljavamo sa bojama stražnje etikete. Pri tome ćemo paziti na odabir boje koji bi trebao asocirati na prirodne sastojke i Međimurje – plavu rijeku, zelene šume i vinovu lozu kao poseban sastojak ovog vrhunskog domaćeg gina.

 

 

Murska Dekla London dry gin vilinski je eliksir koji stišava zle duhove i svakim gutljajem približava tajnu besmrtnosti i šapat prirode. Znate li koji sastojci ju čine besmrtnom? Ajmo vidjeti.

 

 

Dobili ste otprilike dojam kako diše Murska. Vrijeme je za slike, slike…. i još malo slika.

 

 

 

 

 

 

 

 

Murska Dekla London dry gin osvojio je svoju prvu nagradu, i to u Londonu! Brončana medalja na London Spirits Competition prvo je međunarnodno priznanje za prvu seriju gina i veliki uspjeh među brojnom konkurencijom ovog prestižnog natjecanja. 🥉

 

 

Druga nagrada stiže iz Ujedinjenog Kraljevstva! Dekla je osvojila srebrnu medalju na prestižnom svjetskom natjecanju International Wine & Spirit Competition – IWSC. 🥈

 

 

Što još reći, osim da nam je bila čast sudjelovati u ovom inovativnom domaćem pothvatu. Više o dečkima tvorcima i proizvodu možete pročitati u ovom intervjuu, a ako vam je slučajno došlo da ga degustirate, gin možete naručiti s murskadekla.com. Mi im ovim putem želimo svu sreću, još puno poslovnog uspjeha i mirnu rijeku!